Spring naar content
household-savings-2021-1611606081 kopie

Van de Centrale Huurdersraad

Hoe kunt u uw inkomen vergroten?

logo datgeldtvoormij

Slapeloze nachten en stress door geldzorgen. Niet iedereen weet dat er best veel hulp te krijgen is in Zwolle. Hieronder een opsomming van een aantal mogelijkheden om geld te besparen.

De Voorzieningenwijzer

De VoorzieningenWijzer helpt de vele regelgeving omtrent allerlei subsidieregels en mogelijke bijdrage aan uw inkomen duidelijker te maken. Ook in Zwolle is de VoorzieningenWijzer actief. Openbaar Belang is een samenwerking met hen aangegaan zodat u daar gebruik van kunt maken.

Op www.datgeldtvoormij.nl kunt u hier alles over lezen.
Wilt u een gesprek? Dan kunt u dit online aanvragen of bellen met de VoorzieningenWijzer. Maar ook kunt u op de site de vragenlijst invullen, zodat u weet of u geld kunt besparen of dat u bijvoorbeeld in aanmerking komt voor financiële bijdrage/subsidie van de gemeente.

Het gesprek met u wordt gevoerd door Op Orde (hangt aan de gemeente Zwolle). Samen met u doorlopen ze uw financiële zaken. Dat kan bij hen op kantoor of bij u thuis. Na het gesprek weet u precies waar u recht op heeft of waar u kunt besparen.

 

Voorbeeld:
Ziektekostenverzekering is één van de speerpunten van Op Orde. Zij zien dat mensen vaak een te dure ziektekostenverzekering hebben afgesloten. In het gesprek helpen ze u een keus te maken of u wel/niet overstapt naar een andere passende zorgverzekeraar.

Geldzorgen? Gemeente Zwolle kan helpen!

U kunt op de site van de gemeente Zwolle allerlei regelingen en mogelijkheden vinden. Bijvoorbeeld het Jeugdsportfonds dat de kosten betaalt voor jongeren en kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

Maar de gemeente Zwolle heeft meer. Ook het initiatief Warm Thuis Zwolle kan veel voor u betekenen als u een inkomen heeft tot 130% van de bijstandsnorm. Dat varieert van kleine maatregelen doorvoeren om energiezuiniger te zijn tot een nieuwe energiezuinige wasmachine. Ook op hun site kunt u kijken of u hiervoor in aanmerking komt.

Logo-Warm-Thuis-Zwolle

Kreeg u de energietoeslag? Dit verandert er in 2024!

Net als het prijsplafond verdwijnt in 2024 ook de energietoeslag. Wel biedt de overheid minima andere tegemoetkomingen. Het kabinet kiest vanaf 2024 voor gerichtere maatregelen. Naast de koopkrachtmaatregelen, stelt het kabinet opnieuw een bijdrage aan het Tijdelijk Noodfonds Energie beschikbaar. Hier kunnen de meest kwetsbare huishoudens terecht als zij moeite hebben met het betalen van hun energierekening. De gemeente kan u helpen bij vragen omtrent de hoge energiekosten.

Wist u dat die extra kamer thuis u een hoop kan brengen? Iemand helpen en zelf een financieel extraatje ontvangen.

Van woningnood naar huisgenoot

Onder de Pannen koppelt mensen in woningnood aan een stadsgenoot met een kamer over. Het gaat hier over legale verhuur zonder gedoe. U loopt geen risico, want de garantie is dat u de huurinkomsten altijd ontvangt en u wordt geholpen met de administratie.

Heeft u interesse of wilt u meer weten?
Bel (038) 454 22 34 of stuur een mail naar onderdepannen@creatingbalance.nl

Hier is nog meer informatie te vinden.