Spring naar content
OnderdePannen_CatharinaGerritsen_Final38-web

Help een stadsgenoot in woningnood

en verdien een financieel extraatje

 

Onder de Pannen wordt in Zwolle uitgevoerd door Creating Balance. Zij werken samen met gemeente Zwolle, de woningcorporaties en GGD IJsselland.

OnderdePannen_CatharinaGerritsen_Final32-web
343-006_OnderDePannen_Logo_Red_svg kopie

Onder de Pannen biedt de mogelijkheid aan inwoners van Zwolle om een kamer te verhuren aan een stadsgenoot in woningnood. Openbaar Belang vindt dit een mooi initiatief en werkt hier graag aan mee. Heeft u een kamer over? Dan mag u zich aanmelden bij Onder de Pannen Zwolle.

 

Hulp bieden aan een ander

Via het project Onder de Pannen worden huurders en verhuurders zorgvuldig aan elkaar gekoppeld. Zo wordt uw kamer een kans voor een ander. Het gaat hier om mensen die tussen wal en schip zijn geraakt. Ze hadden hun leven behoorlijk op de rit, maar zijn alles kwijtgeraakt. De oorzaak kan een relatiebreuk zijn, of ze zijn hun werk kwijtgeraakt en konden daardoor de huur niet betalen. Het gaat om heel gewone mensen, die door omstandigheden hun woning kwijt zijn geraakt en door het tekort aan woningen geen huisvesting kunnen vinden.

 

Zelf een financiƫle meevaller

Onder de Pannen probeert zoveel mogelijk kamers in de stad te vinden en die in te zetten voor mensen met een acute wooncrisis. Elke Zwollenaar die een kamer over heeft kan zich aanmelden voor Onder de Pannen. Het idee is dat de kamer tijdelijk (maximaal 12 maanden) verhuurd wordt aan iemand in woningnood. Ook mensen met een uitkering en toeslagen kunnen meedoen, zij worden niet gekort. Hierover zijn afspraken gemaakt met gemeente Zwolle en de Belastingdienst. Onder de Pannen regelt de administratie en zorgt voor de contracten. Tijdens het woonjaar biedt Onder de Pannen begeleiding voor verhuurder en huurder.

 

U bepaalt

U als verhuurder bepaalt wie er in uw huis komt. Onder de Pannen steekt veel tijd in het maken van de match tussen een verhuurder en huurder.

Onder de Pannen gelooft dat er mensen zijn die er voor open staan een ander te helpen. Laten we dit probleem samen aanpakken!

 

Meer weten?

Meer weten of heeft u ruimte beschikbaar? Neem gerust contact op met Onder de Pannen Zwolle, op telefoonnummer 038-4542234 of per email: onderdepannen@creatingbalance.nl. Zie ook www.onderdepannen.nl.