Spring naar content

Samen voor duurzaamheid

Tips om energie van te krijgen

Perore, nimilluptur, aci veliam, sitati nonsendunt apit acepror iamendae dolores tiorecessent volut plaborro te corerum dolorum ad es et, simpor maximagniet, quam rescias eaquame demolup tatature consedist, totaspe llaborem rem inciendem il ipicte nossentem si tem eturit doloria tuscil maionsecero con perum aut omnisquuntur mo beat volupta del inulpa et iur?

Electrisch

Ik wil graag elektrisch koken.
Hoe regel ik dat?

U maakt een foto van uw huidige meterkast. Deze mailt u naar reparatieverzoeken@openbaarbelang.nl. U geeft in de mail aan dat u graag elektrisch wilt koken. Wij zorgen er vervolgens voor dat de meterkast wordt aangepast. De gasleiding wordt uit de keuken verwijderd en indien mogelijk weggewerkt. Ook maken wij een geschikt aansluitpunt in de keuken.

Let op: Wij zorgen voor een aansluiting van maximaal 7,2 kW (2 groepen van 3,6 kW). Kijk bij aanschaf van een inductie kookplaat dus goed naar de aansluitwaarde. 

Heeft u een hogere aansluitwaarde nodig? Dan wordt eerst (door een installateur) beoordeeld of dit in uw woning kan. Is dit mogelijk, dan zorgen wij hier voor. De meerkosten zijn wel voor uw rekening. Houdt u er ook rekening mee dat de maandelijkse vaste lasten ook hoger worden?

zwolle_macbook-web
Toeslag

Eenmalige energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Dit kan energiearmoede opleveren. Voor inwoners met een laag inkomen is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag van € 800.

De energietoeslag wordt geregeld door de gemeente Zwolle. 

Kijk op de site van de gemeente of u in aanmerking komt voor de energietoeslag:

Energie

Zelf zonnepanelen regelen

Wilt u zelf zonnepanelen op uw woning plaatsen?
Dat mag onder de volgende voorwaarden:

 • 5 basisregels zoals genoemd in de folder ‘klussen 
 • in uw huurwoning’. Deze folder staat op onze site. 
 • Is de dakisolatie nog niet op orde? Dan bent u bij 
 • onderhoud aan of isoleren van het dak verantwoordelijk voor het verwijderen en voor het terugplaatsen 
 • van de installatie.  
 • Is de dakisolatie wel op orde? Dan bent u bij 
 • onderhoud aan het dak verantwoordelijk voor het verwijderen en voor het terugplaatsen van de installatie.
 • Aansprakelijkheid ligt bij u en u laat de installatie 
 • apart verzekeren.
 • Aanpassing aan de meterkast moet gekeurd 
 • worden en het keuringsrapport wordt aan ons 
 • overlegd.
 • Bij vertrek neemt de nieuwe huurder de installatie over, inclusief alle aansprakelijkheid. Is dat niet het geval, dan moet u de installatie volledig verwijderen.

Via de button ‘zelf klussen’ op onze homepage kunt u de aanvraag indienen. Wij nemen daarna contact met u op.

Openbaar Belang heeft op dit moment geen mogelijkheden om te investeren in individuele zonnepanelen.

Electrisch

Energiewacht doet opnames voor nieuwe energielabels

Door nieuwe regels hebben bijna 1400 woningen van Openbaar Belang een verouderd energielabel. Wij hebben de Energiewacht Groep opdracht gegeven om bij deze woningen een opname te doen voor een nieuw energielabel. Hoort uw woning daar ook bij? Dan neemt de Energiewacht Groep contact met u op om een opname in te plannen. Fijn als u daar aan mee wil werken. De adviseur die aan huis komt, kan zich legitimeren als medewerker van de Energiewacht. Vraag bij twijfel dus zeker naar zijn legitimatiebewijs.

An aerial view of new houses in Bridgwater, Somerset, UK
Verzekering

Is een inboedelverzekering nodig?

Met een inboedelverzekering bent u onder andere gedekt voor schade door brand, diefstal, inbraak en storm. Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Maar het wordt zeker aangeraden om dit wel te doen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met uw inboedel, dan kunnen de financiële gevolgen heel groot zijn. U sluit zelf een inboedelverzekering af bij uw verzekeraar. Let erop dat u een inboedelverzekering met huurdersbelang afsluit.