Spring naar content

Van alles wat

Nieuwe woningen op de woningmarkt

De komende weken levert Openbaar Belang 115 nieuwe woningen op. De eerste sleutels zijn aan de nieuwe huurders van de 15 woningen aan de Binnengasthuisstraat overgedragen. Rond de jaarwisseling is de sleuteloverdracht van de 63 nieuwe appartementen in Weezenlanden-Noord. En in het vroege voorjaar zijn ook de 37 woningen in de Tippe (Stadshagen) klaar om bewoond te worden.

created by dji camera

De Tippe

Timelapse Weezenlanden-Noord

Timelapse Binnengasthuis

Huur … sleep het niet mee.

Weet u dat u de huur op of voor de 1e van de maand betaald moet hebben? Betaalt u namelijk pas op het eind van de maand en u mist 1 huurbetaling? Dan loopt u gelijk 2 maanden achter. Op dat moment zijn wij verplicht uw betalingsachterstand te melden bij de gemeente Zwolle. Dit is staat in de wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening.

Tijdcapsule in
Gebouw A Weezenlanden-Noord

20231215_141028

Verbondenheid bij De Rembrandt

Er wonen actieve bewoners in De Rembrandt. De verflaag op de bankjes dichtbij de ingang was al een tijdje een doorn in t oog. Buurtbeheerder Mark heeft verf en schilderbenodigdheden aangeschaft. En de bewoners  hebben met elkaar de bankjes voorzien van een nieuwe verflaag. Een prachtig resultaat. Op de foto nog net te zien door de kersttakken heen. Want dat klusje stond ook nog op het to-do-lijstje. En ook dat levert een gezellig resultaat op!

Onze rol binnen een VvE

Openbaar Belang zit in een aantal Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Dat is nodig als onze huurwoningen samen met andere woningen in één gebouw zitten. Openbaar Belang is dan alleen eigenaar van de binnenruimte van de woningen. De VvE zorgt voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het appartementengebouw. Bijvoorbeeld de gevel, het dak en soms ook de installaties.

Dit betekent dat wij in de meeste situaties zelf geen aannemer aansturen. We zijn dan afhankelijk van de VvE die de opdracht moet geven. Helaas duurt het dan soms langer dan wij gewend zijn, maar werken er samen met de VvE aan om dit sneller te laten verlopen.