Spring naar content

Versteende voortuin wordt groene voortuin

Versteende voortuin wordt groene voortuin

Dit voorjaar is Stichting Straatboer in samenwerking met Openbaar Belang weer gestart met het vergroenen van een aantal voortuinen. Versteende voortuinen worden omgetoverd tot een tuin met een mooie groene border. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar het helpt ook de biodiversiteit en zorgt ervoor dat het regenwater beter wegloopt.

Groene vingers ontwikkelen

Aan de Wayerkamp is zo’n vernieuwde groene voortuin te zien. “Samen met de Straatboer is er een mooi begin gemaakt. En ik ga zelf de komende tijd de rest van de tuin aanpakken”. vertelt bewoner Mohammed, terwijl hij geniet van het planten van de plantjes. Christiaan Kuipers, oprichter van Stichting Straatboer, vult aan: “Wij geven bewoners het eerste zetje, helpen ze op weg om groene vingers te ontwikkelen en hun tuin eigen te onderhouden.”

Help mee te vergroenen

Bijzonder aan dit project is dat andere bewoners uit de wijk (met al een groene tuin), bedrijven en organisaties planten kunnen doneren. Iedereen die stekjes of planten over heeft, kan deze inleveren bij de Straatboerderij. Een goede manier om bij te dragen aan vergroening en circulariteit.

Meer info

Kijk voor meer informatie en de video op:
www.straatboer.nl/makeover.
Daar staat ook meer informatie voor wie planten wil doneren.

Ook een groene voortuin?

Jef Moossdorff, buurtbeheerder bij Openbaar Belang: “Wij doen een pilot waarbij we de eerste 10 enthousiaste bewoners de mogelijkheid bieden om samen met de Straatboer aan de slag te gaan en evalueren vervolgens hoe het ons bevalt”. Woonconsulent Dorien vult aan: “Op dit moment hebben we nog ruimte om versteende voortuinen samen met de bewoner groen te maken.”

Wilt u ook een groene voortuin? Mail dan uiterlijk 15 augustus naar d.wouters@openbaarbelang.nl.