Spring naar content

Weetjes

Help, waar zijn mijn sleutels?

U bent uw sleutels kwijt. En u heeft ook geen reservesleutels. Gelukkig kan Openbaar Belang u helpen door een aannemer langs te laten komen. Hier moet u wel voor betalen. De kosten variëren. Dit hangt onder andere af of er wel/geen schade ontstaat bij het laten openen van de deur. Op werkdagen zijn de kosten € 50,- (zonder schade) en € 100,- (met schade). Buiten kantoortijden betaalt u € 75,- (zonder schade) en € 150,- (met schade).


Tip: Laat een extra sleutel bijmaken en leg deze bij buren, vrienden, familie en/of kennissen.

Zijn uw sleutels gestolen? Dan kunt u online aangifte doen bij de politie. Met een proces-verbaal vervangen wij kosteloos de cilinders van uw woning.

sleutels kwijt
onder-de-pannen2

Van woningnood naar huisgenoot

Openbaar Belang doet mee met het project ‘van woningnood naar huisgenoot’. Onder de Pannen koppelt mensen in woningnood aan een stadsgenoot met een kamer over.

 

Legale onderhuur zonder gedoe: dat regelt u via Onder de Pannen. U loopt geen risico, want Onder de Pannen garandeert dat u altijd uw huurinkomsten krijgt. Er is een nauwe samenwerking met de Belastingdienst, gemeente Zwolle, uitkeringsinstanties en de woningcorporaties.

 

U kiest wie er bij u in huis komt wonen. Onder de Pannen stelt iemand aan u voor en het gaat alleen door als u een goed gevoel heeft bij die huurder. U kunt op deze manier het verschil maken in iemands leven. En het kan u gezelschap en af en toe een helpende hand opleveren.

De tuin vergroenen

Het klimaat verandert. Het weer wordt minder stabiel. Soms regent het hard en dan is het weer voor langere tijd droog. Heftige regenbuien leiden tot wateroverlast. Door uw tuin minder te verharden wordt uw tuin comfortabeler. Ook komen er meer vogels en vlinders. Fijn voor uzelf, goed voor het klimaat.

Een groenere tuin:
• Zorgt voor leefruimte voor vogels, vlinders, bijen en insecten

• Vergroot biodiversiteit van de wijk

• Bindt fijnstof

• Haalt CO2 uit de lucht en produceert zuurstof

• Zorgt voor verkoeling door verdamping

gardening

Onkruid bij achterpaden en gevels

Een achterpad vol onkruid kan veel ergernis veroorzaken. Woont u aan een achterpad? Dan houdt u uw eigen stukje vrij van onkruid. Als iedereen dat doet, dan blijven de achterpaden goed begaanbaar.

 

Het weghalen van onkruid dat tegen een (hoek)woning aan groeit, hoort bij de verantwoordelijkheid van de bewoner van die woning.